28 Юни 2024, 00:30 Днес (0) | Вчера (4)

Заместник-министър Бозаджиев ще участва в Семинар по въпросите на инвестиционната политика

18 Май 2005 14:41 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Целта на инвестиционния семинар, иницииран от България, е да се дискутира как в района на Югоизточна Европа може да се подобри съществуващото регионално сътрудничество и да се увеличи обема на преките чуждестранни инвестиции

Заместник-министърът на икономиката Радослав Бозаджиев ще открие, утре Семинар по въпросите на инвестиционната политика, в хотел "България", зала "Десислава". Встъпителни думи ще произнесат още и Милен Керемедчиев, председател на Инвестиционния пакт и национален координатор на Пакта за стабилност за България и Деклан Мърфи, програмен директор на Инвестиционната харта за Югоизточна Европа.
На 18 – 19 май 2005г. Министерството на икономиката съвместно с  ОИСР организира Подготвителна среща за Министерската конференция за Югоизточна Европа (ЮИЕ) по инвестиции и търговия и Семинар по въпросите на инвестиционната политика. България като съпредседател на Инвестиционната харта за ЮИЕ, към Пакта за стабилност полага значителни усилия за подобряване на имиджа на региона и настоящият среща е крачка в тази посока.
Целта на инвестиционния семинар, иницииран от България, е да се дискутира как в района на Югоизточна Европа може да се подобри съществуващото регионално сътрудничество и да се увеличи обема на преките чуждестранни инвестиции. Този инвестиционен семинар ще съдейства за подобряване на диалога, подготовката на планове и разработването на интензивна политика, насочена към насърчаването на преките чуждестранни инвестиции и на конкретни стъпки в тази насока. Значителна дейност в тази насока е извършена от Инвестиционния форум за Югоизточна Европа.
По програма Елена Пищовколева, директор на дирекция Инвестиционна политика в Министерството на икономиката, ще представи ролята на държавните институции при формиране и провеждане на държавната политика. Акцентът ще бъде поставен върху  значението на правната рамка за подобряване на цялостния бизнес климат и по-конкретно в сферата на инвестициите. По-късно представители на ОИСР ще споделят своите виждания по въпросите на инвестиционната политика в глобализирания свят и новооткриващите се възможности. Какви са нашите възможности за привличане на инвеститори в областта на високите технологии, ще споделят своя опит в България Oracle.
Гости от новите страни членки, като Чехия, ще запознаят аудиторията с техния опит и как присъединяването към ЕС се отразяват на инвестиционната политика на страната и по-специално в областта на индустриалните зони и по-слабо развити райони. Друг акцент са възможностите за инвестиции в райони с относително добре развита инфраструктура и традиции в отделни отрасли.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 27 Юни 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8297
GBP 2.4796 2.4887 2.3158
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив