29 Март 2024, 10:54 Днес (3) | Вчера (11)

Застрахователите отличени с годишните награди "ПроСпорт" 2

03 Декември 2013 17:26 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 3 декември 2013, 17:27

Признанието идва от "Спешъл Олимпикс България"

Българското застраховане днес бе отличено за своето отговорно отношение към хората с увреждания. Асоциацията на българските застрахователи получи приза "ПроСпорт" на "Спешъл Олимпикс България" в категорията "Гражданска организация".

Наградата бе връчена на Светла Несторова, заместник-председател на УС на АБЗ. Д-р Христо Христозов от спортното движение благодари на застрахователите и подчерта, че призът се дава както на браншовата организация, така и на целия бранш, показал отговорност и зрялост при подкрепата на хората с увреждания.

Браншовото обединение на застрахователите получи признание заради дарението от 6500 лева, събрани от Втория турнир по минифутбол за Купата на АБЗ. Припомняме, състезанието се проведе на 28 и 29 септември 2013 г. и за първи път имаше благотворителен характер. УС на АБЗ прие тази година да бъдат подпомогнати децата-спортисти с ментални проблеми, членуващи в движението "Спешъл Олимпикс-България". Всеки отбор внесе встъпителна такса за участие в турнира, а АБЗ пое финансовото обезпечаване на състезанието. Така в дарители се превърнаха, освен АБЗ, още и 13-те участващи отбора – на застрахователните компании "Алианц България", "Армеец", "Булстрад ВИГ", "Булстрад Живот ВИГ", "Виктория", "Дженерали България", ДЗИ, "Интерамерикан България", "ING Животозастраховане", "Лев Инс", "Метлайф", "ХДИ Застраховане" и "Уника".Техническата организацията на футболния турнир за втора година бе поверена на застрахователния портал ИНСМАРКЕТ.

Днес "Спешъл Олимпикс България" връчи призове в още 7 категории.
В категорията "Държавна институция" наградата бе присъдена на Ресурсен център – Смолян;
в категорията  "Спортна организация" – на Спортната федерация на глухите в България;
в категорията "Училище" призът бе връчен на СОУ "Стефан Караджа"-Каварна;
в категорията "Университет" – на СУ "Св. Кл. Охридски", департамент "Спорт";
в категорията "Корпоративен партньор" – на Диел спорт;
в категорията "Доброволец" – на треньора по ски Николай Панайотов и
в категорията "Община" – на Община Банско.

В официалната церемония по връчването на наградите участваха осем изявени атлети, носители на медали от Световни, европейски и национални състезания.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив