19 Април 2024, 07:03 Днес (0) | Вчера (11)

КФН одобри някои кадрови промени в поднадзорните си застрахователни дружества

12 Март 2021 12:31 ИНСМАРКЕТ по статията работи: kalin
A+ A-
Последна редакция: 12 март 2021, 11:48
КФН

От надзорната институция изпратиха и писмо до „КОРПОРЕКС БГ ЗАСТРАХОВАТЕЛЕН БРОКЕР“ ЕООД с искане за допълнителна информация и документи относно заличаване на дружеството от регистъра за застрахователните брокери.

Другите решения от последното заседание на КФН са:

1. Одобрява Цветелина Михайлова за член на Управителния съвет и Цветан Кадийски за изпълнителен директор на "ЗАСТРАХОВАТЕЛНА КОМПАНИЯ БЪЛГАРИЯ ИНШУРЪНС” АД.

2. Одобрява Елена Новак за член на Управителния съвет и изпълнителен директор на ЗАД "АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ” АД и съответно на "АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ ЖИВОТ” АД.

3. Одобрява Васил Найденов за член на Надзорния съвет на ЗД "НОВА ИНС” АД.

4. Приема на първо гласуване проект на Наредба за изискванията към системата на управление на застрахователите и презастрахователите.

Проектът и мотивите към него са публикувани на интернет страницата на Комисията за финансов надзор в раздел "Нормативна уредба”, рубрика "Обществени консултации”, като бележки и предложения по проекта могат да бъдат представени в 30-дневен срок от публикуването му до 12.04.2021 г. включително.

5. Отписва Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) "Хигия" АД, гр. Пазарджик, като емитент и емисия акции на дружеството в процес на емитиране, от регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от КФН.

Отписва емисия акции в процес на емитиране, които ще бъдат издадени от "Алмагест” АД, гр. София, в резултат на увеличаване на капитала на дружеството, от регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от КФН.

6. Отписва "Вапцаров” АД, гр. София, като публично дружество и издадената от дружеството емисия ценни книжа в размер на 500 000 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка, от регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от КФН.

7. Отписва "Юнайтед Пропъртис" АДСИЦ, гр. София, като публично дружество и издадената от дружеството емисия акции, от регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от КФН.

8. Прекратява производство относно придобиване от страна на  "АВЕСТА ТРЕЙД” АД на пряко квалифицирано участие в "ЗК МЕДИКО - 21” АД, по искане на заявителя.

9. Изпраща писмо до надзорния орган на Словения (SMA), с което го уведомява, че централен депозитар на ценни книжа KDD – Central Securities Clearing Corporation LLC, Любляна, може да започне да извършва дейност при свобода на предоставяне на услуги на територията на Република България.

10. Изпраща писма до надзорните органи на Австрия, Хърватия, Кипър, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Исландия, Ирландия, Италия, Латвия, Лихтенщайн, Литва, Люксембург, Малта, Нидерландия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Испания и Швеция относно промяна на данните в нотификацията за свободно предоставяне на услуги и дейности на техните територии, без откриване на клон, предоставяни от инвестиционен посредник "Гранд Кепитал” OOД (предишно наименование "Файнекс” OOД).

 11. Изпраща писмо до "Веи Проджект" АД, с. Цапарево, община Струмяни, с искане за допълнителна информация и документи относно отписване на издадена от дружеството емисия корпоративни облигации от регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от КФН.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 18 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8385
GBP 2.4796 2.4887 2.2902
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив