07 Октомври 2024, 11:22 Днес (0) | Вчера (0)

Масови измами в здравното застраховане в Холандия

29 Декември 2003 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Цената на здравното застраховане в Холандия скочи рязко в последните няколко години, като в същото време бе регистрирано силно увеличение на измамите в сектора.

Мошеници, продаващи фалшиви полици събират премии, но не осигуряват покритие. Клиентите често се оказват с огромна сметка за медицински услуги и без никаква застраховка, която да покрие разходите им. Престъпниците често се насочват към граждани и малки фирми, които не могат да договорят по-добри условия със законните застрахователи.
Типичната схема на работа е да се наемат колкото се може повече местни застрахователни агенти, които да предлагат фалшивите полици. Агентите са уведомени, че покритието се регулира от федералния, не от щатския закон. Всъщност, това е незаконно.
Полиците не вземат предвид здравословното състояние на застрахования и са на по-ниски цени и на по-добри условия от предлаганите от законните застрахователи. Престъпниците се опитват да съберат колкото се може по-голяма сума възможно най-бързо.
Макар че в началото исковете се заплащат, скоро те започват да се бавят и да се представят безкрайни оправдания. Неподозиращите клиенти скоро се оказват с огромна сметка за медицински услуги, която трябва да заплатят сами.
Работодателите, сключили фалшивите договори са длъжни да заплатят медицинските разходи и на своите подчинени.
Службата по финансови и застрахователни услуги предупреди гражданите днес да не сключват договори преди да са се убедили, че компанията, предлагаща полиците, е лицензирана.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 04 Октомври 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7717
GBP 2.4796 2.4887 2.3212
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив