03 Май 2024, 18:26 Днес (0) | Вчера (13)

Милен Велчев прие делегацията на Банката за развитие на Съвета на Европа (БРСЕ)

16 Септември 2004 15:01 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Милен Велчев прие делегацията на Банката за развитие на Съвета на Европа (БРСЕ), водена от гуверньора на банката г-н Рафаел Аломар. В делелегацията на Банката са г-н Кшиштоф Нерс, вицегуверньор и г-н Тиери Поарел, генерален директор "Заеми".

Милен Велчев прие делегацията на Банката за развитие на Съвета на Европа (БРСЕ), водена от гуверньора на банката г-н Рафаел Аломар. В делелегацията на Банката са г-н Кшиштоф Нерс, вицегуверньор и г-н Тиери Поарел, генерален директор "Заеми".
"Проведохме много полезна среща с гуверньора на банката, предмет на разговорите ни беше бъдещата дейност на банката в страната", каза финансовият министър Милен Велчев. Той уточни, че Банката за развитие на Съвета на Европа цели развитие на дейността си не само чрез държавни заеми, но и чрез финансови институции, сред които Райфайзенбанк и Насърчителна банка, като предоставя заеми за малки и средни предприятия. Обсъждахме също така и възможностите за финансиране на проекти в областта на образованието, надявам се на благоприятно развитие, заключи Милен Велчев.
"Като мултифункционална международна финансова институция сме изключително впечатлени от отличните икономически и стабилни финансови резултати в България", каза след срещата и гуверньорът на банката г-н Рафаел Аломар. "Ясно заявихме пред българското правителство, че сме напълно готови значително да увеличим своя принос за социалното и икономическото развитие на страната", заяви още Аломар. Той уточни, че банката ще се съобрази с приоритетите на българското правителство и ще ориентира проектите си в области като образование, околна среда, местни власти, създаване на работни места, както и малки проекти за ромското население.

Банката за развитие на Съвета на Европа е най-старата междудържавна финансова институция в Европа, основана през 1956 г. като Фонд за социално развитие към Съвета на Европа и преобразувана в  банка на 1 ноември 1999 г.
Банката финансира изключително проекти със социална насоченост, а в секторната й политика централно място заема финансирането на проекти

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 03 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8282
GBP 2.4796 2.4887 2.2865
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив