19 Април 2024, 21:33 Днес (10) | Вчера (11)

Над 500 са незаетите бройки за държавни служители в централната администрация

06 Януари 2004 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

На заседанието си в четвъртък, правителството ще приеме наредбата, с която се регламентира редът и условията за провеждането на конкурсите, съобщи вчера бТV

На заседанието си в четвъртък, правителството ще приеме наредбата, с която се регламентира редът и условията за провеждането на конкурсите. 
 
112 са вакантните места в областните и общинските администрации. Всички те ще бъдат запълнени, след провеждането на конкурси.

На заседанието си в четвъртък, правителството ще приеме наредбата, с която се регламентира редът и условията за провеждането на конкурсите.

Съобщенията за обявен конкурс задължително ще се публикуват в Интернет, както и в поне едно печатно издание. В тях ще трябва да фигурира точно описание на вакантната длъжност, минималната заплата, която кандидатът може да очаква, както и условията на конкурса.

Предвижда се кандидатите да полагат тест или да защитават писмена концепция. Интервюто ще е задължителният втори елемент.

Според проектонаредбата конкурсните комисии ще са с най-малко трима членове.

"В случаите, в които имаме налице познанство или някакви роднински отношения между член на конкурсната комисия и кандидатите, те трябва да бъдат декларирани и да се оттеглят от комисията лицата, които имат такива интереси", поясни
Снежана Димитрова, директор на дирекция "Държавна администрация" в МС.

Членовете на комисиите ще подписват и декларации, че няма да издават информация, свързана с конкурса, която да подпомага някой от кандидатите. Нарушителите ще подлежат на глоба от 40 до 300 лева.

"Комисията класира до трима кандидати. Тя може да класира и само един. Решението дали да бъде класиран един, двама или трима се взима въз основа на общата оценка, която получават кандидатите", казва Снежана Димитрова.

Според проекта органът по назначаването има правото да не назначи нито един от класираните от комисията кандидати. 

 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 19 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8314
GBP 2.4796 2.4887 2.2841
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив