30 Септември 2024, 12:30 Днес (1) | Вчера (1)

Наложиха принудителни административни мерки на “Българска роза Пловдив” АД и на “Искър Транспорт” АД, гр. Варна

26 Април 2005 12:38 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Мерките са във връзка с точки от дневния ред на общите им събрания

Димана Ранкова, заместник-председател на КФН, ръководещ управление „Надзор на инвестиционната дейност”, наложи принудителни административни мерки на “Българска роза Пловдив” АД и на “Искър Транспорт” АД, гр. Варна, във връзка с точки от дневния ред на общите им събрания. КФН задължи Съвета на директорите на “Искър Транспорт” АД, гр. Варна да не предприема действия за изпълнение на взетото на редовното годишно общо събрание на акционерите, проведено на 25.03.2005 г., решение по пета точка от дневния ред със следното съдържание: “приемане решение за разпореждане с търговското предприятие на  дружеството; проект за решение - ОС приема решение за разпореждане с търговското предприятие на дружеството”. Комисията задължи  Съвета на директорите на “Българска роза Пловдив” АД да предложи на общото събрание на акционерите на дружеството, което ще се проведе на 25.04.2005 г.: 

- Да не подлага на гласуване т. 4 от дневния ред в частта й със съдържание: “Вземане на решение за освобождаване от отговорност на членовете на Съвета на директорите за дейността им през 2005 г. до датата на провеждане на годишно редовно отчетно-изборно събрание на акционерите /25.04.05 г./.”, до съобразяване на разпоредбата на чл. 116в, ал. 7 от ЗППЦК.

-Да не подлага на гласуване т. 10 от дневния ред в частта й „програма за участие в други дружества чрез непарична вноска...ОСА приема предложената от СД програма за участие в други дружества чрез непарична вноска”.

-Да не подлага на гласуване т. 11 от дневния ред, а именно: „Вземане на решение за изтегляне на инвестиционен кредит и кредит за оборотни средства и обезпечаването на кредитите с имущество на дружеството в т. ч. и ДМА и цялото търговско предприятие на дружеството. ПРОЕКТ за решение- ОСА взема решение за изтегляне на инвестиционен кредит и кредит за оборотни средства и обезпечаването на кредитите с имущество на дружеството в т. ч. и ДМА и цялото търговско предприятие на дружеството”.

-Да не подлага на гласуване т. 12 от предложения дневния ред, а именно: „Вземане на решение за упълномощаване на СД с цел финансова стабилизация на дружеството да подготви и извърши разпореждане с движимо и недвижимо имущество на дружеството, незаето в ежедневната дейност, в това число и ДМА, като съблюдава изискванията на ЗППЦК и с получените постъпления се погасят задълженията към кредитори, за изплащане на дивиденти, трудови възнаграждения и др. ПРОЕКТ за решение- ОСА взема решение и упълномощава СД на Дружеството с цел финансова стабилизация на дружеството да подготви и извърши разпореждане с движимо и недвижимо имущество на дружеството, незаето в ежедневната дейност, в това число и ДМА, като съблюдава изискванията на ЗППЦК и с получените постъпления се погасят задълженията към кредитори, за изплащане на дивиденти, трудови възнаграждения и
др.”. На основание чл. 214, ал. 2 от ЗППЦК Решението подлежи на незабавно изпълнение, независимо от неговото обжалване. На основание чл. 15, ал. 3 от ЗКФН Решението подлежи на обжалване по административен ред пред КФН при съответно прилагане на Глава трета, раздел I от ЗАП. На основание чл. 15, ал. 4, т. 1 от ЗКФН Решението не подлежи на обжалване пред Върховния административен съд на Република България.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 27 Септември 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7533
GBP 2.4796 2.4887 2.3443
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив