24 Април 2024, 09:13 Днес (1) | Вчера (6)

Остават десет дни за кандидатстване в шестото издание на конкурса "Български награди за уеб"

22 Май 2014 14:21 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 22 май 2014, 14:23

През тази година най-значимата надпревара в онлайн сектора у нас ще е с нова визия и с фокус върху новите тенденции в уеб дизайна, уеб маркетинга и интернет бизнеса

Десет дена остават до крайния срок за регистрация в тазгодишното, шесто издание на конкурса "Български награди за уеб”. Надпреварата, която се организира от Българската уеб асоциация, ще набира участници до 24:00 ч. на 2 юни и е отворена за всички уеб и дигитални агенции, разработчици на уеб приложения, рекламни агенции и други фирми от бранша. За разлика от предишни издания, през тази година няма да има удължаване на срока за кандидатстване.

Шестото издание на конкурса е с изцяло променена визия, а фокусът е върху новите тенденции в сферата на уеб дизайна, уеб маркетинга и уеб бизнеса. С над 1000 оценени проекта, през последните години "Български награди за уеб” се наложи като най-значимия конкурс, който отличава постиженията в сферата на интернет технологиите у нас.

През последните години българският уеб бранш израстна много по отношение на качеството на проектите в него и конкурсът Български награди за уеб се наложи като основен маркер за тази позитивна тенденция. Развитието на сектора ни радва, но и ни задължава да повишаваме непрекъснато нивото на самия конкурс. Затова през тази година уеб общността ще види един изцяло нов формат на наградите, който отразява по-добре новите тенденции в сектора, както от технологично, така и от бизнес естество" - заяви Борислава Христова, председател на Управителния съвет на Българска Уеб Асоциация.

Сред новостите на тазгодишното издание ще бъде и журито на конкурса, което ще включва някои от най-популярните и най-висококвалифицирани специалисти от сегментите уеб дизайн, програмиране, уеб маркетинг, бизнес развитие, ползваемост, разработката на уеб приложения, оптимизация за търсачки (SEO) и съдържание. Журито ще е в намален състав, но затова пък ще включва истински "звезди" от интернет сектора в България. Регламентът и методите за оценяване на проектите също са променени.

Финалистите в различните категории на конкурса ще бъдат обявени на 6 юни, а защитата на техните проекти пред членовете на журито ще се проведе на 9 и 10 юни, когато ще бъдат излъчени и победителите в тазгодишното издание на "Български награди за уеб”. Официалната церемония по награждаването ще се проведе на 12 юни.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 22 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8359
GBP 2.4796 2.4887 2.2843
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив