18 Април 2024, 12:13 Днес (4) | Вчера (11)

Оцениха защитата на депозитите у нас

31 Октомври 2003 в-к "Кеш" по статията работи:
A+ A-

Фондът за гарантиране на влоговете в банките взе участие в Годишното общо събрание и Втората годишна конференция на Международната асоциация на институциите за гарантиране на депозитите

Фондът за гарантиране на влоговете в банките взе участие в Годишното общо събрание и Втората годишна конференция на Международната асоциация на институциите за гарантиране на депозитите, която се проведе в столицата на Република Корея ­ Сеул.
В работата є взеха участие представители на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ). Домакин на срещите беше Корейската корпорация за гарантиране на депозитите.
На Общото събрание на асоциацията председателят на Управителния съвет на ФГВБ Бисер Манолов бе избран за член на изпълнителния є съвет, съобщиха от българската гаранционна институция.
Основните теми, обсъждани на корейската среща, протекла под мотото "Ефективна защита на вложителите: повишаване организацията на управление", бяха гарантирането на депозитите като неразделна част от мрежата за финансова сигурност; стратегии за насърчаване на ефективни системи за гарантиране на депозитите; ключови въпроси за институциите за гарантиране на депозитите; рисковопретеглени премийни вноски; банкова несъстоятелност; настояще и бъдеще на гарантирането на депозитите. В конференцията взеха участие представители на организации за гарантиране на депозитите от 50 страни, както и на международни финансови институции.
"Участието на ФГВБ в дейността на Международната асоциация на институциите за гарантиране на депозитите улеснява достъпа ни до най-добрите практики и спомага за повишаване на ефективността на системата за гарантиране на влоговете в България", сподели г-н Бисер Манолов. "Избирането на представител на ФГВБ в Изпълнителния съвет на асоциацията отново потвърждава оценката на международната общност за работата на фонда."
ФГВБ е член-учредител на Международната асоциация на институциите за гарантиране на депозитите, създадена на 6 май 2002 г. Нейната основна цел е да съдейства за стабилността на финансовите системи, като подпомага международното сътрудничество.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 17 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8387
GBP 2.4796 2.4887 2.2891
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив