23 Април 2024, 09:17 Днес (1) | Вчера (13)

Още един наш застраховател въведе онлайн уведомление при щета по автокаско

08 Април 2020 10:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 8 април 2020, 09:45

След като щетата бъде заведена, клиентът посещава ликвидационен център за оглед и описване на повредите на застрахованото МПС

Още един застраховател въведе възможност за подаване на онлайн уведомление за настъпване на застрахователно събитие. ЗАД "Булстрад Виена Иншурънс Груп" вече ще приема на своя сайт електронно уведомления за щети по застраховка "Каско на МПС" за всички покрити рискове, с изключение на: "кражба (грабеж)", "пожар" и "експлозия".

С новата мярка застрахователят цели да облекчи процедурата по завеждане на застрахователни претенции, като се свежда до минимум необходимостта от попълване на документи и времето за престой в ликвидационните центрове на компанията. Поради това задължително изискване за ползване на услугата е клиентът да предостави електронен адрес за обратна връзка с компанията и да декларира, че на този адрес ще получава съобщения във връзка със застрахователните си договори.

При успешно подаване на онлайн формата заявителят ще получи автоматично генерирано съобщение с копие на подаденото уведомление. С отделен имейл екипът на компанията ще информира заявителя дали подаденото уведомление е коректно. Ако има пропуски, ще бъдат изпратени указания за тяхното отстраняване.  Ако всички  реквизити са попълнени правилно, заявителят ще получи входящ номер и номер на регистрираната претенция в информационната система на компанията, както и указания относно по-нататъшната обработка на щетата. Според сроковете, предвидени в общите условия по застраховки Каско на МПС и указанията, дадени от застрахователя, клиентът ще трябва да посети ликвидационен център за документално комплектоване на претенцията и извършване на оглед и описване на повредите на застрахованото МПС.

Припомняме, онлайн уведомления при щети по каско вече въведоха: "ОЗК-Застраховане", "Дженерали", "Армеец", "ДЗИ", "Лев инс".

 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 22 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8359
GBP 2.4796 2.4887 2.2843
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив