Сред констатираните до момента най-чести нарушения са пропуски в етикети; съхранение на продукти, които не би трябвало да са заедно; зареждане с повече продукти, отколкото е капацитетът на хладилниците
Специалисти от Държавния ветеринарно-санитарен контрол /ДВСК/ осъществяваха постоянен контрол на хранителните продукти в заведенията и магазините по време на празниците, съобщи в предаването
"Преди всички" на БНР д-р Цветанка Войнова, главен експерт към ДВСК. Сред констатираните до момента най-чести нарушения са пропуски в етикети; съхранение на продукти, които не би трябвало да са
заедно; зареждане с повече продукти, отколкото е капацитетът на хладилниците. Засилен е контролът по вноса на месо и месни произведения. Не са регистрирани драстични нарушения.
Блокирани са две партиди пилешко месо в София поради установена салмонела в тях и са взети проби за потвърждаване на резултатите, съобщи още тя.
Засилените проверки ще продължат и по време на новогодишните празници.