25 Април 2024, 20:17 Днес (14) | Вчера (12)

Пощенска банка представя своите добри практики

01 Ноември 2012 10:23 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 1 ноември 2012, 10:24

Събитието се организира от ICAP България и събира водещи международни икономисти, висши мениджъри и представители на българския бизнес

Днес Пощенска банка представя своите добри практики в управлението на кредитния риск на организираната от ICAP България трета годишна конференция по темата в хотел „Шератон”. Участниците в събитието имат възможност да чуят презентации на водещи международни икономисти, както и дискусии на висши мениджъри и представители на българския бизнес. Специален гост на събитието е проф. Едуард Олтман, американски икономист, професор по финанси в бизнес института „Стърн“ към Нюйоркския университет, експерт в областта на кредитния риск и консултант на редица правителствени и финансови организации.
Сред основните лектори на събитието е г-н Николай Стоянов, началник отдел „Корпоративно транзакционно банкиране“ в Пощенска банка и заместник-председател на Асоциацията на българските износители. Неговата презентация е по темата за българския експортен бизнес – подобряването на експортните умения и успешното навлизане на българските фирми на външни пазари. Мисията на новата асоциация, създадена с активната подкрепа на Пощенска банка, е идентифициране и разработване на възможности за българския износ, наблюдаване на търсенето на български продукти и сключване на споразумения с търговски партньори от цял свят. Стоянов представя как банките могат да подкрепят българския експорт, покривайки изцяло кредитния риск за износителките чрез факторинг услуги.
Йордан Суванджиев, главен директор „Управление на риска“, и Стефан Василев, началник управление „Корпоративно банкиране“ в Пощенска банка, участват в първия панел на конференцията, по време на който се представят най-добрите практики в управлението на кредитния риск, тяхното влияние при експортната дейност и се прави сравнение на алтернативните инструменти. Пощенска банка се стреми да увеличава кредитния си портфейл във внимателно подбрани и сегментирани сектори, прилагайки подходящи кредитни критерии и запазвайки доброто качество на портфейла. Банката предприема действия за идентифициране на евентуални тревожни сигнали, обсъжда алтернативни планове с корпоративните си клиенти и подпомага тяхната дейност чрез преструктуриране на кредите. По този начин финансовата институция успява да поддържа проблемните корпоративни кредити под средните стойности за пазара.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 25 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8302
GBP 2.4796 2.4887 2.2756
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив