05 Май 2024, 12:58 Днес (1) | Вчера (0)

Представители на пенсионните фондове – на среща със социалния министър

24 Януари 2015 15:57 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 24 януари 2015, 16:07

Хасан Адемов поиска финансовият министър да обори, че НОИ ще харчи парите от пенсионните осигуровки

Дискусията за пенсионната реформа ще продължат и следващата седмица в бюджетната комисия, а  във вторник продължават срещите на работната група при министъра на труда и социалната политика. Този път ще участват и представителите на частните пенсионни фондове. Идеята е да се чуят повече мнения и да се внесе яснота, за да може да се вземат правилните решения. Това обяви пред радио К 2 Хасан Адемов, председател на Kомисията по труда, социалната и демографската политика.
По повод редакциите на кабинета  и новите предложение, за които вчера ИНСМАРКЕТ съобщи – вноските за втора пенсия ще отиват в Сребърния фонд и осигурените ще могат да се връщат в частните фондове от държавния фонд, Адемов посочи, че тези промени ще бъдат представени във вторник в МТСП. Той каза, че идеята е да падне обвинението, че НОИ и ДОО ще харчат тези пари днес и сега. "Горанов да обори, че НОИ ще харчи парите от пенсионните осигуровки. ...Това е въпрос, на който  трябва да отговори финансовият министър. Идеята на това, което те предлагат, е парите да отидат в Сребърния фонд, когато лице реши да прехвърли парите от частното в държавното осигуряване. Там обаче остава ниската доходност. Това е въпросът на избор", каза Адемов.

Найден Зеленогорски, съпредседател на ПГ на Реформаторския блок, заяви също в ефира на радио К2, че пенсионните промени, които бяха оповестени вчера, са съвместни с Реформаторския блок. "Предложенията на Владислав Горанов са съвместни предложения с Реформаторския блок, ние лансирахме подобни идеи още между Коледа и Нова година", обясни Зеленогорски.
Той посочи, че се прави всичко възможно да края на март да се направят предложенията за актуализиране на сегашната пенсионна система.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 03 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8282
GBP 2.4796 2.4887 2.2865
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив