28 Септември 2024, 12:31 Днес (0) | Вчера (0)

Супермен напълни касите на Холивуд, но „разсипа“ застрахователите (видео)

24 Юни 2013 12:56 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 24 юни 2013, 13:03
youtube.com

Според извършеното моделиране, ако историята беше реална, физическите щети, нанесени над Метрополис, биха били зашеметяващи - 700 млрд. долара, а общите икономически загуби биха надхвърлили 2 трлн. долара

Филмът "Мъж от стомана" оглави бокс офис класацията в САЩ и Канада. През премиерния си уикенд лентата е донесла на създателите си 113,1  млн. долара от продажбата на билети, съобщиха световните информационни агенции. 

Това е вторият най-добър резултат на премиерна лента през годината и най-доброто постижение през юни за всички времена, предава Ройтерс.

Филмът спечели до този момент над 200 млн. долара от продажбата на билети.

Те обаче са нищо, в сравнение с щетите, нанесени от Супермен, ако сюжетът не се развиваше на филм, а беше действителност.

Според компанията Watson Technical Consulting, (WTC)  специализирана в изчисляването на рискове за застрахователите, битката между Супермен (в ролята Хенри Кевил) и генерал Зод (Майкъл шанън) причинява смъртта на 129 хиляди души, изчезналите са над 250 хиляди, повечето от които мъртви.

Ранените пък надхвърлят милион души. Проучването е направено специално за изданието  BuzzFeed от създателя на  WTC Чарлс Уотсън.

Според извършеното моделиране, ако историята беше реална, физическите щети, нанесени над Метрополис, биха били зашеметяващи - 700 млрд. долара, а общите икономически загуби биха надхвърлили 2 трлн. долара.

За сравнение, застрахованите щети от 11 септември 2001 година бяха в размер на 55 млрд. долара, а икономическите загуби – за 123 млрд. долара.

Тези изчисления дават повод на застрахователите да се впуснат в дискусия – защо Супермен не е избрал за своите подвизи по-малко населен район, което автоматично води до ограничаване на щетите.

Накрая, докато американците почитат смелостта и отдадеността на въоръжените си сили, особено саможертвата на полк. Харди в унищожаването на World Engine, трябва да се отбележи, че действията им са не само неефективни, но направо вредни.

Според оценка на битката при Смолвил, направена от д-р Едуард Джонсън от университета в Metropolis е показал, че цели 87% от щетите при тази битка са причинени от приятелски огън.

Тези числа са умопомрачителни, но разразилата се епична битка ги налага.

В крайна сметка, Супермен печели. Но на каква цена?

 

 

"Мъж от стомана" е най-новият филм от поредицата за приключенията на Супермен. Главната роля - на Супермен и човешкото му алтер его Кларк Кент - се изпълнява от 30-годишния Хенри Кавил, прочул се със сериала "Династията на Тюдорите". Той е първият британец, превъплътил се в образа на типично американския герой Супермен.

Ейми Адамс е Лоис Лейн - репортерката, в която се влюбва  супергероят. Майкъл Шанън играе злодеят генерал Зод. На Кевин Костнър и Даян Лейн са поверените ролите на осиновителите на Кларк Кент - Джонатан и Марта Кент. В образа на биологичния баща на Супермен - Джор-Ел - се превъплъщава Ръсел Кроу. Режисьор на "Мъж от стомана" е Зак Снайдър, сценарист е Дейвид Гойър, а продуцент - Кристофър Нолан. Лентата е на Warner Bros. 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 27 Септември 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7533
GBP 2.4796 2.4887 2.3443
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив