13 Октомври 2024, 19:31 Днес (0) | Вчера (0)

Френската Veolia с интерес към топлофикационните дружества

11 Май 2004 в-к "Пари" по статията работи:
A+ A-

Военият концерн THALES обмисля нов проект в България

Френската компания Veolia Environnement - световен лидер в услугите в областта на управлението на околната среда, търси дългосрочно партньорство с България. Това стана известно след разговорите на вицепремиера и министър на икономиката Лидия Шулева с Жоаким Битерлиш, вицепрезидент на френската компания в Париж. Veolia се стреми към публично-частно партньорство във водния сектор в редица български общини, сред които Пловдив и Плевен. Компанията има сериозни намерения в приватизацията на топлофикационните дружества и следи с интерес подготовката на бъдещите търгове и конкурси за тях. Тя е готова да участва в общински проекти, свързани с подобряване на енергийната ефективност. Veolia има представителства в над 100 страни в света.
Военноотбранителният концерн Тhales International e потвърдил интереса си да участва в проекта за системи за сигурност на морската ни граница, съфинансиран от ЕС. Компанията работи в 50 страни и е специализирана в производството на мобилни и стационарни системи за комуникация и радиовръзка, радари, оптични прибори, системи за контрол на въздушния транспорт. Годишният й оборот е 11 млрд. EUR. Thales вече работи в България в областта на комуникационно-информационните системи за нуждите на отбраната. Нашето правителство има ясна визия за развитие на отбранителната индустрия и реализация на офсетни програми, същината на които са насрещни инвестиции в българската индустрия срещу поръчки за модернизация, е заявила в Париж министър Шулева. В страната ни има много висок потенциал за разработването на високотехнологични бутикови информационни и комуникационни системи и сега е моментът да се създадат устойчиви партньорства с български компании, подчертава министър Шулева. От Thales са заявили, че практиката им е да работят с местни партньори, като минимум 50% от всеки проект се изпълняват с подизпълнители от страната, в която се реализира.
Представители на Gaz de France са изразили желание да изпратят екип, който на място да проучи и уточни възможностите за бъдещо сътрудничество с България. С министър Шулева са били обсъдени развитието на газопреносната мрежа в България, седемте газоразпределителни района и етапите, до които са стигнали търговете за всеки от тях. 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 11 Октомври 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7890
GBP 2.4796 2.4887 2.3371
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив