04 Юли 2024, 10:51 Днес (0) | Вчера (4)

И звездите очукани от градушката

10 Юли 2014 08:40 в. 24 часа по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 10 юли 2014, 09:59

Димитър Цонев е в сградата на БНТ и се подготвя за ефир, когато изведнъж започва да вали много силен дъжд, примесен с градушка

Когато бурята спира, той слиза пред телевизията, за да провери дали има щети по личния си автомобил. Оказва се, че силната градушка е оставила колата му без задно стъкло и с вдлъбнатини по тавана. "Не се притеснявам. Застрахована е и няма да имам проблем да я оправя. Ще изчакам да минат опашките и тогава ще я закарам на ремонт", обясни вчера водещият на публицистичното предаване "Още от деня".

И перкусионистът Калин Вельов заварва микробуса си силно повреден от градушката във вторник следобед. Предният прозорец е с огромни пукнатини, а по капака на колата има не една дупка. "Не с палки, с бухалки да го бях удрял, нямаше да го направя така."

Музикантът отива вчера рано сутринта да се реди пред застрахователя си. Много бърза, защото по план днес има концерт в провинцията и няма закога да отлага. Вельов вади късмет, че не оставя барабаните си в автомобила, та поне те са без повреди. "А понякога правя така", казва той. След огледа Вельов се насочва към близкия сервиз за стъкла, за да смени своето.

По-малко пострадала се оказва Ирина Флорин. "Десет минути преди бурята синът ми тръгна с колата към дома на баща си. Все едно е минал между капките. Единственото поражение са вдлъбнатини по покрива и капака", разказа певицата.

Тя вече е говорила със застрахователя и монтьора си. "Познавам много хора, които имат гаражи, но държат колите си на улицата. След този случай вероятно ще започнат да ги прибират и може би по улиците ще има по-малко коли", каза Флорин.

Същите поражения има и по личния автомобил на Ангел Заберски-син. Стихията го сварва по пътя към Банкя, където живее. Всъщност той до последно не разбира, че силният шум от удари по колата му не е от проливния дъжд. "Градушката при нас беше около 10-15 секунди, но звучеше, все едно някой изпуска камъни отгоре ми. Не разбрах какво се случва, докато не спрях", каза пианистът.

Иво Аръков - младият актьор от "Фамилията", е в колата си, когато започва да вали градушката във вторник следобед. Затова отбива и паркира колата си под дърво - целта е поне да опази стъклата на автомобила здрави. И успява. Обаче покривът, както и предният капак са с десетки вдлъбнатини от леда.

Заради големите опашки вчера пред застрахователните компании Аръков е решил да оправи щетите по колата си след седмица.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 03 Юли 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8229
GBP 2.4796 2.4887 2.3076
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив