25 Април 2024, 14:11 Днес (9) | Вчера (12)

Катаджии в ареста, регистрирали крадени коли

28 Април 2015 08:09 в. Монитор по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 28 април 2015, 08:11

Опашка се изви пред каналите заради блокирала система

Трима катаджии и трима цивилни от Пловдив бяха закопчани вчера по подозрение за участие в схема за регистрация на крадени коли и фалшиви технически прегледи. Паралелно с това служителите на МВР били разследвани и за опит да прикрият шофьор, убил човек при катастрофа. Акцията била на дирекция "Вътрешна сигурност”.

Паралелно с арестите на катаджиите, които били измъкнати буквално от леглата си в ранни зори пред очите на съседи и роднини преди работно време, започнала проверка и в отдела

за регистрация на автомобили в КАТ под тепетата. Първоначално вчера сутринта били арестувани тримата катаджии, а в ранния следобед белезниците щракнали и за цивилните. Двама от задържаните били офицери, вторият от които е син на бивш зам.-шеф на едно от полицейските управления в Пловдив. Един от арестуваните за 24 часа цивилни бил Сергей с прякор Серго Комисионера, който се явявал като посредник в схемата за регистрация на автомобили в КАТ. За услугата взимал по около 20-30 лева, за които влизал с колата на пункта за регистрации или уреждал номера на хора, които имали проблеми с документите на автомобила си.

Официално от РДВР Пловдив отказаха да уточнят какви суми са прибирали арестуваните за регистрация на крадени в Германия или Италия коли. Пак срещу пари те съдействали за безпроблемното получаване на шофьорски книжки или легализирали издадени в чужбина свидетелства за управление на автомобили.

Акцията срещу катаджиите започнала на 24 април, след като окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов сформирал екип от трима окръжни и трима районни прокурори. Под тяхно ръководство вчера дирекция "Вътрешна сигурност” задържала катаджиите, които до ранния следобед вчера все още не бяха с повдигнати обвинения.

Веднага след като служителите на МВР били закопчани, домовете им били претърсени. Акцията на "Вътрешна сигурност” продължи и в КАТ, откъдето били иззети папки и документи. Целта на проверката била да се установи дали има и още замесени в престъпната схема. До редакционното приключване на броя шефът на КАТ в Пловдив Радослав Начев не бе открит за коментар.

Междувременно пред отдела за регистрация на автомобили в КАТ Пловдив се извиха големи опашки.

Официално на чакащите било казано, че системата се е сринала директно от София. "Чакаме вече четвърти час. От 11 часа сме пред КАТ, но ни казаха, че системата им е блокирала и не работи. Никой нищо не обяснява. Не знаехме, че е имало арести”, обясниха мъже от пловдивско село.

За блокирала система на КАТ съобщиха вчера и столичани, които се редили на опашки, за да регистрират автомобилите си. Според тях проблемът е започнал в 11 часа сутринта. Служители им обяснили, че сривът е в цялата страна. По-рано през деня вчера блокира и системата на ГКПП "Кулата”.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 24 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8323
GBP 2.4796 2.4887 2.2729
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив