13 Октомври 2024, 11:17 Днес (0) | Вчера (0)

4, 017 млн. швейцарски франка ще даде правителството на Швейцария за изгарянето на болнични отпадъци

29 Април 2004 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Това предвижда Споразумението за оказване на безвъзмездна финансова помощ за проект “Съоръжение за изгаряне на болнични отпадъци, гр. Пловдив” между правителствата на България и Швейцария.

4, 017 млн. швейцарски франка ще даде правителството на Швейцария за изграждането на съоръжение за изгаряне на болнични отпадъци в гр. Пловдив. Това предвижда Споразумението за оказване на безвъзмездна финансова помощ за проект “Съоръжение за изгаряне на болнични отпадъци, гр. Пловдив” между правителствата на България и Швейцария.

С предоставените средства ще бъде изграден модерен инсенератор за изгаряне на болничните отпадъци. Той ще третира с предимство опасните отпадъци, които са около 250-400 тона годишно. Предвижда се съоръжението да бъде разположено в най-голямата общинска болница в Пловдив – Многопрофилната болница за активно лечение.

Реализирането на проекта ще допринесе за по-бързото постигане на целите, залегнали в Националната програма за управление на дейностите по отпадъците. Успешното му изпълнение ще повиши здравната сигурност и опазването на околната среда в региона. Чрез този проект ще бъде изградена ефективна система за изгаряне на болничните отпадъци от здравните заведения в Пловдив и Южна България.

Досега с помощта на швейцарското правителство са реализирани 6 проекта на стойност 46,5 млн. швейцарски франка. Това са - “Централни стерилизационни центрове за регионални болници”, “Рехибилитация на подстанция “Царевец-Велико Търново”, “Пречиствателна станция за битови отпадъци в гр. Пловдив”, “Рехабилитация на ВЕЦ “Пещера”, “Изследване на сеизмичната безопасност в АЕЦ “Козлодуй” и проект “Помпена станция за прехвърляне на отпадъчни води от северната част на гр. Пловдив през р. Марица до ПСОВ”.

В краен етап на изпълнение са още два проекта – “Рехабилитация на ВЕЦ “Батак” и ВЕЦ “Алеко” и “Реконструкция, модернизация и разширение II етап на пречиствателна станция за отпадъчни води”.

 

 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 11 Октомври 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7890
GBP 2.4796 2.4887 2.3371
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив