22 Май 2024, 00:45 Днес (0) | Вчера (4)

Heath Lambert направи първата вноска в британския гаранционен пенсионен фонд

13 Юни 2005 09:04 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Международният застрахователен брокер Heath Lambert Group, базиран в Лондон, става първата компания от сектора на пенсионното осигуряване във Великобритания, която ще преведе крупна сума по сметките на новосъздадения британски Фонд за гарантиране на пенсиите - Pension Protection Fund (PPF).

Heath Lambert, която в момента прави преструктуриране на дейността си съобщи, че планира да преведе на PPF до дни общо 210 млн. британски лири от 1 800 застрахователни схеми.
Британският Гаранционен пенсионен фонд - Pension Protection Fund (PPF), стартира дейността си на 7 април тази година и дни по-късно направи първата си инвестиция в дългови книжа. "PPF ще инвестира в дългосрочни държавни облигации, заяви в интервю шефът на фонда" - Лоурънс Чърчил.
Фондът стартира с капитал от 150 млн. британски лири ($281.6 млн.). Първоначално средствата ще се инвестират в държавни ценни книжа с фиксирана доходност, а след време - с набраните средства, PPF планира да насочи инвестициите си към чужди емитенти, както и ликвидните компании от състава на индекса на Лондонската фондова борса -  FTSE
PPF беше създаден след серия от фалити на британски пенсионни фондове по модела и ползва опита на американската Pension Benefit Guaranty Corp.
Има за цел да гарантира изплащането на пенсионните застраховки, в случай на фалит на някой от съществуващите пенсионни фондове.
Първоначално Pension Protection Fund се финансира с 15 британски лири ($28.22) от всеки активен член или пенсионер, който има персонален пенсионен застрахователен план и с 5 паунда ($9.40) от всеки, който ще се пенсионира през следващата една календарна година.
След една година ще бъде въведена универсална ставка, на базата на риска на съответния пенсионен план.
Служещите, които се пенсионират, а междувременно работодателите им изпаднат в неплатежоспособност ще получат 100% обратно парите си, а тези на които им предстои да се пенсионират - по 90%.
Pension Protection Fund се ръководи от Лоурънс Чърчил - бивш изпълнителен директор на британското подразделение на Zurich Financial Services.
Изпълнителен директор е Майра Кингхорн - бивш директор в Агенцията за борба с финансовите измами и член на Съвета на директорите на досега съществуващия пенсионен регулатор - Occupational Pension Regulatory Authority (OPRA).
На 1 декември миналата година министърът на труда и пенсиите на Великобритания Алън Джонсън назначи петимата членове на Съвета на директорите на новосъздадения държавен фонд.
Другите членове са - Иън Абрахамс - директор в базираната в Лондон финансова компания Mizuho International P.L.C.; Maрк Бейкър - председател на пенсионния фонд на производителите на електричество във Великобритания - Electricity Pensions Ltd.; Mайкъл Дийкин - финансов консултант, Джейн Дрейк - заместник-генерален секретар на синдиката на работещите в сферата на комуникациите - Communications Workers Union и Кристофър Хюс - партньор в базираната в Бирмингам юридическа фирма - Wragge & Co.
За сравнение - принадлежащата на американското правителство Pension Benefit Guaranty Corp. застрахова пенсионните плащания на почти 44 млн. американци, участващи 31000 отделни пенсионни програми.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 21 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8007
GBP 2.4796 2.4887 2.2862
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив