28 Септември 2024, 18:37 Днес (0) | Вчера (0)

“Булстрад” дава отстъпки за онлайн застраховки

01 Август 2003 в-к "Кеш" по статията работи:
A+ A-

Застраховката "Пътуване в чужбина" на ЗК "Булстрад" осигурява пълна застрахователна защита при настъпване на застрахователно събитие и необходимост от медицински разходи.

Застраховката "Пътуване в чужбина" на ЗК "Булстрад" осигурява пълна застрахователна защита при настъпване на застрахователно събитие и необходимост от медицински разходи. Подходяща е както за индивидуални, така и за корпоративни клиенти и осигурява неограничено териториално покритие. Тя е леснодостъпна чрез Интернет като при покупка онлайн чрез портфейл на Dir.bg, получавате 10% отстъпка.
Застрахователното покритие включва разходите ви за медицински преглед, лечение и хирургическа намеса, медикаменти и употреба на медицински уреди, рентгенови прегледи и снимки, лабораторни изследвания и използване на операционна зала. Включват се и разходи за престой в болница или клиника, наемане на медицинска сестра, както и такса за хотелска стая, която сте били принудени да наемете поради липса на свободни легла в болниците, тяхната отдалеченост или някакви други обстоятелства извън вашия контрол. Изплащат се и парите за превозването ви от мястото на злополуката или мястото, където е настъпило заболяването, до болницата или клиниката за оказване на незабавна медицинска помощ, както и разходите, направени за превозването ви в случай на нужда до друга болница или клиника поради липса на специалист. В този случай ще се покрият и разходите, направени за придружаване от лекар или медицинска сестра, които да осигуряват лечение или наблюдение по време на транспорта. Обезщетяват се и необходимите суми за репатриране на застрахования до болница, клиника или местоживеенето му в България или в чужбина, ако застрахованият е чужденец, но не и разходите за репатриране, направени в добро здравословно състояние.
Отговорността на застрахователя е до максималния размер на обезщетението за медицински разходи, посочен в полицата. В случай на злополука или акутно заболяване, довели до медицинско лечение, застрахованото лице се свързва с асистанс компанията, обслужваща застрахователния договор, и я информира за причината и необходимостта от лечение в срок от 48 часа след настъпване на застрахователното събитие. Застрахователното обезщетение се изплаща директно на здравното заведение, в което застрахованото лице е провело лечението до лимит, посочен в таблица, която се предоставя на всеки застрахован за информация. Застрахователят възстановява напълно реално извършените медицински разходи, включени в застрахователното покритие, направени до 15 дни от датата на застрахователното събитие и до размера на определената в специалните условия застрахователна сума за медицински разходи. Премията трябва да се плати еднократно, като срокът на застраховката може да бъде от 1 ден до 1 година. Възрастта на застрахованите може да бъде от 0 до 80 години.
Сайтът на "Булстрад" осигурява възможност за онлайн калкулация на застрахователната премия, която ще трябва да заплатите, за да подсигурите ваканцията си. Ще бъдат отчетени периодът на престой, дестинацията, както и желаният от вас застрахователен лимит. Имате възможност да избирате между 8 стъпала при лимитите на отговорност, най-ниското от които е 2000 долара, а най-високото ­ 30 000 долара. При избор на плащане с портфейл на Dir.bg получавате и отстъпка от 10%.
Например ­ ако изберете пътуване до 5 дни в някоя европейска страна с лимит на отговорност до 2 хиляди долара, ще трябва да заплатите премия от 1.62 долара, като в калкулатора се посочва и еквивалентът в български лева според фиксинга на деня.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 27 Септември 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7533
GBP 2.4796 2.4887 2.3443
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив