От около месец ЗПАД "Булстрад" има договори за съвместна дейност с Райфайзенбанк и с ТЕКСИМБАНК, съобщиха за "БАНКЕРЪ" от дружеството. Става въпрос за сътрудничество, регламентирано от промените в Закона за застраховането, направени през 2002 година. Според тези текстове банките имат възможност да действат и като застрахователни агенти. Точно това ще правят и въпросните кредитни институции.

Сходен договор вече от половин година "Булстрад" има и със СИБАНК. Обединена българска банка предлага имуществените застраховки на БУЛСТРАД. Когато ОББ предоставя на свои клиенти кредити, по които е учредена ипотека или залог на машини, съоръжения и стоки, тя държи те да бъдат застраховани. И съответно предлага полицата на "Булстрад".

Отскоро компанията прави и нова застраховка - на състезателни коне. Вече има клиенти за нея. Специалните й условия са одобрени от Комисията за финансов надзор.

През изминалата седмица (на 31 юли) ЗПАД "Булстрад" отбеляза 42-я си рожден ден. Дружеството го отпразнува с впечатляващите над 60 млн. лв. брутни премийни приходи за първото полугодие на 2003 година.