05 Юли 2024, 23:12 Днес (3) | Вчера (5)

Девет служители на СДВР са наградени със заповед на вътрешния министър

10 Януари 2006 15:33 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Полицаите проявили висок професионализъм при разкриване на открадната скулптура и санкционирали пиян водач, представил се за държавен служител

Министърът на вътрешните работи Румен Петков подписа заповеди за награждаване на служители от СДВР, съобщават от пресцентъра на МВР.
Колективна парична награда в размер на 480 лева получават началникът на ПУ “Оборище” ст.лейт. Георги Тодоров и ст.лейтенантите Пламен Танчев, Атанас Григоров и лейтенантите Георги Георгиев, Благой Благоев и Георги Кленовски. Наградата е признание за бързата реакция и професионалните действия на полицаите, работили по разкриването на кражбата от галерия “Ателие Светлин Русев”.
За проявен висок професионализъм при изпълнение на служебните си задължения, за лоялност към службата и инициативност министър Петков изказва благодарност и на главните сержанти Николай Дионисиев, Петър Йорданов и Иван Алексиев, служители на сектор “Престъпления по пътищата” при столичното регионално звено “Полиция”. Те отказаха подкуп от 100 лева и санкционираха пиян водач на автомобил, представил се за държавен служител.
На 6 януари следобед от галерия “Светлин Русев” на столичната ул. “Врабча” е открадната скулптура - бронзова глава. При проведените оперативно-издирвателни действия криминалисти от пето РПУ установяват, че евентуалният извършител на кражбата е посетител на галерията, около 30-годишен, който водел със себе си дете. Мъж, отговарящ на описанието е забелязан днес от служители на Пето РПУ да се качва в лека кола “Форд Ескорт” пред кооперация в ж.к.”Дружба”. Проследен е и към 12.15 часа е спрян в района на автогара “Подуяне”. При последвалия разпит криминално проявеният К.В./24 г./, регистриран за кражби, признал за извършеното от него престъпление и посочил мястото, където е оставена скулптурата -  заложна къща в ж.к.”Дружба”.  Издирен е собственикът на къщата - 37-годишният Ф.Б. и откраднатата бронзова глава е иззета от полицейските служители. Криминално проявеният К.В. е задържан за 24 часа в ареста  на РПУ, обяснения по случая е дал и Ф.Б. Работата по разкритата кражба продължава.
На 7 януари около 2 часа, на бензиностанция в с. Долни Богров служители на “Магистрална полиция”- СДВР спират за проверка 36-годишният К.А., шофирал лека кола “Мерцедес 300” със софийска регистрация. При проверката водачът, който лъхал на алкохол, демонстративно се легитимирал с карта на служител на Комисията за борба с корупцията към Министерския съвет. Когато разбрал, че няма да осуети проверката, той хвърлил две банкноти по 50 лева на таблото на служебния автомобил на патрула. След полученото съобщение за случая, на място веднага е изпратен екип на КАТ-Пето РПУ. Служителите изпробвали пияния шофьор с алкотест-дрегер, който посочил резултат 1,23 промила. На К.А. е съставен акт по ЗДвП, задържан бе за 24 часа в ареста на РПУ. Срещу него е образувано бързо полицейско производство по чл. 408-Б от НПК. За предложения подкуп на полицаите К.А. е предаден с преписката по случая на следствените органи.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 05 Юли 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8109
GBP 2.4796 2.4887 2.3101
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив