28 Септември 2024, 18:33 Днес (0) | Вчера (0)

50 хил. лв. застраховка за български войник в Ирак

01 Август 2003 в-к "Кеш" по статията работи:
A+ A-

Полица покрива и стойността на товарите

ДЗИ осигурява пълна застрахователна защита срещу военен риск на българския пехотен батальон, който замина вчера за Ирак. В случай на смърт семейството на военния получава застрахователната сума от 50 000 лв., като ДЗИ поема и разходите за репатриране от Ирак.
Пълната застрахователна защита на нашата военна част включва застраховките "Злополука", "Медицински разходи", "Карго на товарите", "Имущество", "Гражданска отговорност". Войниците са застраховани включително и против слънчев или топлинен удар.
"ДЗИ има най-голям опит в застраховането на наши войници срещу военни рискове", каза
г-н Валери Алексиев, прокурист на "ДЗИ ­ Общо застраховане" АД. "Досега ДЗИ е застраховал българските военни контингенти в Камбоджа, Западна Сахара, Босна, като е предлагал пълна застрахователна защита военни рискове."
Българските войници са застраховани срещу трайна и временна нетрудоспособност, която може да се появи вследствие на злополука или по време на изпълняване на професионалните им задължения, включително и при пребиваване в болница.
Със застраховката "Карго" се защитават товарите на българския батальон, в случай че не пристигнат или се увредят по пътя. Застраховката покрива цялата стойност на товарите.
Имуществото на нашите войници е застраховано срещу военен риск, кражби, пожари, земетресение. Със застраховка "Гражданска отговорност" ДЗИ осигурява застрахователно покритие при пътна злополука с трети лица.
Правото да застрахова българския контингент ДЗИ получава след конкурс, който спечели с най-добри условия и тарифи. ДЗИ покрива военния риск на нашите войници в Ирак според определенията на Министерството на отбраната, като включените рискове са приложение към договора и стриктно са формулирани между страните.
Застраховането на военни рискове за ДЗИ е област, към която компанията очевидно е доста отворена. Комплексната имуществена застраховка на дома, офиса или магазина, предлагана от дружеството, включва и покрития при рискове от евентуални военни действия. Допълнителните покрития са срещу военни рискове, неприятелско нахлуване и ударна/звукова вълна.
"В стремежа си да осигури спокойствие, адекватна и навременна защита на своите клиенти Българската финансова група е в състояние да обезщетява за пълна загуба или частична вреда на застрахованото имущество вследствие на военни рискове", заяви г-жа Евгения Димова, директор на дирекция "Имуществено застраховане" в "ДЗИ ­ Общо застраховане".
Допълнителна премия се изплаща за преките щети върху застрахованото недвижимо или трайно имущество, като застрахователят не изплаща обезщетения до 50 лв. Разглеждат се щети от военни действия, от неприятелско нахлуване със или без обявяване на война и извънредно положение, както и от взрив, свръхзвуково движение на тела и мощни електрически разряди.
ДЗИ е първият застраховател, който от май 1999 г. разполага с лиценз за допълнителни покрития срещу военни рискове при сключена имуществена застраховка.
"ДЗИ ­ Общо застраховане" АД е обособено като самостоятелно дружество през юни 1998 година с лиценз за застрахователна и презастрахователна дейност по общото застраховане. Дотогава "ДЗИ ­ Общо застраховане" АД е акционерно дружество с акционери "Държавен застрахователен инстинут ­ ДЗИ" ЕАД и Банка ДСК.
Финансовата група "ДЗИ ­ Росексимбанк" е първата финансова група, създадена с изцяло български капитали. Разполага със солидна клонова мрежа в цялата страна и предлага пълна гама от застрахователни продукти и финансови услуги. Компанията има развита мрежа от 114 представителства в цялата страна.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 27 Септември 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7533
GBP 2.4796 2.4887 2.3443
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив