09 Август 2024, 11:47 Днес (0) | Вчера (1)

България ще има още трима почетни консули в Италия

27 Януари 2005 14:03 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Правителството назначи още трима почетни консули на България в Италия, съобщиха от пресцентъра на МС

Италианският гражданин Дженаро Фамилиети ще изпълнява функциите си в консулски окръг - област Кампания, със седалище гр. Неапол. Той има дългогодишен опит като юрист и разполага със собствено адвокатско бюро. Работил е като юридически консултант за областни и местни държавни италиански институции, както и за водещи частни компании в страната, сред които Енел, Италгаз, Телеком Италия. Понастоящем Дженаро Фамилиети заема престижни обществени постове - вицепрезидент на Комитета за радио и телевизия на областта Кампания, президент на Института за средиземноморска култура и други.
Джовани Сторнело ще бъде почетен консул на България със седалище гр. Торино и консулски окръг - област Пиемонте. Той е дългогодишен журналист във в-к "Ла Стампа" и собственик на изданието "Eurostampa", разпространявано в национален мащаб. Член е на борда на директорите на водещи местни финансови институции. Автор е на книгата "Банката между пазара и етиката".
С решение на правителството италианският гражданин Джакомо Оливиери ще бъде назначен за почетен консул на България със седалище гр. Бари и консулски окръг - област Пулия. Оливиери има дългогодишен опит като юрист и разполага със собствено адвокатско бюро, хоноруван професор е в Средиземноморския университет "Жан Моне". Понастоящем е парламентарен съветник и юридически консултант на Министерския съвет на Италия, бил е общински съветник в община Бари. Работил е като юридически консултант за областни и местни държавни италиански институции, както и за водещи частни компании в страната.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 08 Август 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7907
GBP 2.4796 2.4887 2.2793
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив