01 Май 2024, 23:13 Днес (0) | Вчера (13)

В действие е схема за криминално овладяване на "Български транспортен холдинг"АД, алармират от дружеството

27 Януари 2005 11:00 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Отправени са открити заплахи за физическа разправа с членове на ръководството, анонимни предупреждения, закани, че холдингът ще бъде овладян и разпродаден

В продължение на повече от година е в действие схема за криминално овладяване на "Български транспортен холдинг"АД. За това алармират Надзорният и Управителният съвет на холдинга чрез писмо до Агенция “Фокус”. Откритото писмо е отправено и на вниманието на акционерите на дружеството, които са 4 763-ма души в момента, и на вниманието на обществеността.
Георги Любенов Тафков - бивш член на Управителния съвет, освободен за действия против интересите на дружеството и Мариан Илиев Гочев - адвокат от Софийската адвокатска колегия, твърдейки, че зад тях стои мощна силова групировка, са организирали натиск върху ръководството на дружеството и дъщерните дружества, се казва в писмото на "Български транспортен холдинг" АД. Отправени са открити заплахи за физическа разправа с членове на ръководството, анонимни предупреждения, закани, че холдингът ще бъде овладян и разпродаден. “Открито се твърди, че битката за холдинга подпомагат политически личности, както и държавни органи, с единствената цел той да бъде овладян от посочените по-горе лица и групата, която стои зад тях”, пише в писмото.
С фалшифициране на документи е бил направен опит да се впише в търговския регистър друг Надзорен и Управителен съвет на "Български транспортен холдинг"АД. От Пловдивския окръжен съд обаче отказват пререгистрацията. От дружеството заявяват, че няма да се подадат на натиск и изразяват благодарност към държавните органи, които са възпрепятствали незаконните действия срещу “Български транспортен холдинг”.
Писмото е адресирано още до министър-председателя, председателя на Народното събрание, главния прокурор, министри, ръководители на парламентарни групи и председатели на парламентарни комисии.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 01 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8248
GBP 2.4796 2.4887 2.2881
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив