29 Март 2024, 13:07 Днес (7) | Вчера (11)

ВЗК “Добруджа-М-Живот” залага на застраховките, обвързани с инвестиционен фонд

14 Февруари 2003 в-к "Кеш" по статията работи:
A+ A-

Продуктите в животозастраховането, които са обвързани с инвестиционен фонд, стават все по-актуални и на българския пазар.

Продуктите в животозастраховането, които са обвързани с инвестиционен фонд, стават все по-актуални и на българския пазар. Застрахователният бранш се определя като последствен и зависим от общите икономически тенденции. Но именно относителната стабилност на останалите финансови институции у нас предопределя налагането на такива нови и доскоро екзотични за българския пазар продукти.
От ВЗК "Добруджа-М-Живот" коментираха специално за КЕШ, че тази година компанията е решила да акцентира върху "Застраховка живот, свързана с инвестиционен фонд". От кооперацията разчитат, че през 2003 година ще завладеят значителен дял от пазара на тази застраховка у нас. Екипът е разработил цялостна стратегия за продажби с предварително определяне на таргет-група. Осигурен е оперативен софтуер и е развита надеждна рекламна стратегия.
Известно е, че всички застрахователни продукти на ВЗК "Добруджа-М-Живот" се разработват със съдействието на специалисти от катедра "Застрахователно и социално дело" към Стопанска академия "Д. А. Ценов" ­ гр. Свищов. Заявката за стабилно присъствие на компанията в този сектор звучи резонно на фона на резултатите, отчетени от кооперацията за изминалата година. Застрахователят отчита устойчиви темпове на развитие, като заема пето място в животозастраховането с 9 до 11% пазарен дял през различните отчетни периоди на 2002 година. За 2002 година ВЗК "Добруджа-М-Живот" е реализирала премиен приход от 8 500 000 лв. при 15 300 действащи застрахователни договори.
От 12-те лицензирани в животозастраховането компании 8 са акционерни дружества и 4 са кооперациите. ВЗК "Добруджа-М-Живот" е най-голямата у нас кооперация. Тя е сред първите частни застрахователи на българския пазар и през 2003 година ще празнува 10-годишния си юбилей. В тази връзка кооперацията подготвя нова Интернет страница. Тя ще съдържа пълна информация за ВЗК "Добруджа-М-Живот", включително управленска структура, представителства и условия на застрахователните продукти. Трябва да се отбележи възможността, която ще бъде предоставена на клиентите на компанията, които имат сключена "Застраховка живот, свързана с инвестиционен фонд". Те ще могат онлайн да проверяват текущата доходност на инвестицията си. Такава възможност засега не предлага нито едно дружество. Подобна услуга представиха наскоро от общозастрахователна компания "Орел" АД. Но тя се отнася до проверка по Интернет на преписката по ликвидация на щетите след реализиран риск, покрит от компанията със застрахователна полица.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив