26 Април 2024, 05:32 Днес (0) | Вчера (14)

Втора здравна компания взе лиценз за застраховател

21 Юни 2013 17:08 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 21 юни 2013, 17:17
Getty Images

Това е фондът на холдинг "Феста" - "ЗОК България здраве" АД

Здравното дружество на "Феста Холдинг" - "ЗОК България здраве" АД получи лиценз от Комисията за финансов надзор (КФН) за извършване на застрахователна дейност. След разглеждане на подаденото от здравната компания заявление и приложените към него документи, КФН е изпратила съобщение за отстраняване на нередовности в документите и представяне на допълнителна информация и документи от заявителя. След тяхното представяне надзорната институция е преценила, че отговарят на изискванията на Кодекса за застраховането.

Така на 14 юни здравното дружество получи лиценз за извършване на застраховане по застраховка  „Злополука” за следните рискове: фиксирани парични суми; обезщетения; комбинация от горните две; обезщетения на пътници. Компанията може да предлага и друг застрахователен продукт - застраховка „Заболяване” за следните рискове: фиксирани парични суми; обезщетения; комбинация от горните две.

Изпълнителен директор на компанията е Пламен Минков.

Припомняме, първият здравен осигурител, получил разрешение да се превърне в застраховател, бе фондът на ПИБ -"Здравноосигурителна каса Фи Хелт" .

Както съобщи ИНСМАРКЕТ по-рано днес, досега 12 от общо 19 здравноосигурителни дружества са подали документи в Комисията за застрахователен надзор (КФН) във връзка с промените в Закона за здравното осигуряване, задължаващи здравните компании да станат застрахователи, ако искат да продължат да предлагат своите услуги. 8 здравноосигурителни дружества са подали заявления с искане за издаване на лиценз за застраховане. Едно здравноосигурително дружество е поискало разрешение за преобразуване чрез вливане в застраховател. Заявление за доброволно прекратяване е заявило едно здравноосигурително дружество. В края на май две здравноосигурителни дружества са подали искане за преобразуване чрез вливане в други две здравноосигурителни дружества, след което тези дружества се очаква да предприемат действия съгласно изискванията на закона. Това се казва в отчета на заместник-председателя на КФН, ръководещ управелние „Застрахователен надзор“ Борислав Богоев.

ИНСМАРКЕТ вече писа, че вчера Богоев се отчете пред бизнеса за дейността си като застрахователен надзорник.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 25 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8302
GBP 2.4796 2.4887 2.2756
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив