22 Май 2024, 02:09 Днес (0) | Вчера (4)

Ереван ще съдейства на жертвите на геноцида над арменците

08 Септември 2004 12:04 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

"До излизане на решението на американски съд по повод исковете по застрахователни полици, издадени от New York Life Insurance в годините на геноцида над арменците в Турция, министерството на правосъдието на Армения започна разследване на недостоверните съобщения, публикувани в средствата за масова информация в страната", заяви министърът на правосъдието Давид Арутюнян на специална пресконференция в Ереван.

По думите му, със съдействието на американски юристи, ведомството му е успяло да постигне съгласие със съда, целящо изработване на допълнителни механизми, които ще направят по-достъпни възможните искове сред граждани на Армения.
"Объркването се получи, след като в интернет бяха публикувани списъци на наследниците на пострадалите, които бяха изписани на латиница, като фамилиите им не съответстват на конкретните лица", коментира Арутюнян. Министерството на правосъдието на Армения използва лингвисти за уточняване на действителните имена, като се отчитат фонетичните и езиковите нюанси.
Давид Арутюнян съобщи, че списъкът от лица, които имат право на претенции по затрахователни полици, ще бъде достъпен във всички пощи на Армения, Нагорни Карабах, както и в посолствата на страната в САЩ, Русия, Украйна и Грузия.
Министерството ще съдейства и на онези лица, които могат да претендират за обезщетения на базата на сключени договори с New York Life Insurance, но които по различни причини не са включени в списъците.
На 30 юли 2004 година, както insurance.bg писа, Федерален съд в САЩ утвърди споразумение по повод исковете по застрахователни полици, издадени от New York Life Insurance" в годините на геноцида над арменците в Турция, което предвижда изплащане на обезщетение за около $11 млн., на наследниците на застраховали се в американската компания арменци.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 21 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8007
GBP 2.4796 2.4887 2.2862
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив