21 Май 2024, 21:45 Днес (4) | Вчера (11)

Министър Масларова се срещна с представители на Световната банка

03 Ноември 2005 16:42 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Световната банка категорично подкрепя и предприетите от МТСП действия за по-доброто целенасочване на социалните програми и предложенията за усъвършенстване на пенсионната система в България

Одобрение и подкрепа за мерките на Министерството на труда и социалната политика, предвидени в проекта на бюджета за 2006 г., изрази директорът на сектора за човешко развитие за Европа и Централна Азия на Световната банка Чарлз Грифин на среща с министър Емилия Масларова. Той определи като значително постижение резултатите от усилията на екипа на министерството за повишаване на необлагаемия минимум през следващата година.
Световната банка категорично подкрепя и предприетите от МТСП действия за по-доброто целенасочване на социалните програми и предложенията за усъвършенстване на пенсионната система в България. Представителите на банката изказаха задоволство, че са предприети и необходимите мерки да бъдат получени достатъчно ресурси за Социалноинвестиционния фонд до края на годината.
Министър Масларова оцени високо помощта и партньорството на Световната банка за развитието на социалната политика в България и подчерта, че очаква сътрудничеството да продължи да се разширява. Тя изтъкна като особено важно взаимодействието в сглобяването на законовата рамка, усъвършенстването на социалното подпомагане в съответствие с най-добрите практики в Европейския съюз и подобряването на качеството на живота за различни групи от населението.
Като важна посока на бъдещо сътрудничество със Световната банка министърът на труда и социалната политика посочи инвестирането на средства за преодоляване на демографските проблеми и бедността, подкрепа на хората с увреждания, укрепване на мрежата от детски заведения и подобряване на достъпа до здравни услуги.
Министър Масларова предложи Социалноинвестиционният фонд да бъде инструмент за усвояване на предприсъединителните и структурните фондове на Европейския съюз. Чарлз Грифин подкрепи идеята и изказа от името на Световната банка готовност за бъдещо ефективно сътрудничество. С готовност бихме ви подкрепили при осъществяването на реформите за повишаване на жизнения стандарт и благосъстоянието в България , каза той.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 21 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8007
GBP 2.4796 2.4887 2.2862
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив