21 Май 2024, 18:16 Днес (4) | Вчера (11)

Националният съвет за интеграция на хората с увреждания прие План за равните възможности за 2006 -2007 г.

04 Ноември 2005 16:34 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Обсъждаха се и въпроси, свързани с усъвършенстване на законодателството в областта на хората с увреждания

Проект на План за равните възможности за хората с увреждания за 2006 и 2007 г. бе обсъден на заседание на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания към Министерския съвет. По време на заседанието бяха направени предложения, които министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова и председател на Националния съвет, ще включи преди внасянето на проекта за приемане от Министерския съвет.
Обсъждаха се и въпроси, свързани с усъвършенстване на законодателството в областта на хората с увреждания, предстоящото подновяване на представителството на национално равнище в Националния съвет на организациите на хора с увреждания и организациите за хора с увреждания.
Министър Масларова подчерта, че партньорството с неправителствените организации е от изключително важно значение за ефективното решаване на проблемите на хората с увреждания. Целите за тяхното успешно социално включване и интеграция в обществото могат да бъдат постигнати с обединените усилия на правителството и на неправителствените организации, като се изхожда от конкретните потребности на всеки отделен човек, като се проявява по-специално и внимателно отношение към хората с увреждания, подчерта министър Масларова. По думите й решаването на тези важни проблеми е свързано с финансови средства, които идват от данъците на гражданите в България, а в последно време се наслагва негативно отношение в обществото към хората с увреждания, поради непрекъснато нарастващия им брой и социалните придобивки, които законодателството гарантира.
МТСП и неправителствените организации заедно трябва да се справят с това явление. Не бива да се допуска хората с увреждания, които са в най-тежко положение и които най-много се нуждаят от държавна и обществена подкрепа, да поемат негативите на тези, които са с високи доходи и нямат техните проблеми. На хората с увреждания трябва да се осигуряват повече социални помощи.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 21 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8007
GBP 2.4796 2.4887 2.2862
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив