14 Октомври 2024, 21:33 Днес (3) | Вчера (0)

Продължава Вторият международен бизнес форум за инвестиции в околната среда

09 Юни 2004 07:52 INSMARKET по статията работи: 1
A+ A-

Ще бъдат представени успешни фирмени инвестиционни програми, както и източници и механизми за финансиране на проекти за опазване на околната среда

Втори ден продължава Вторият международен бизнес форум “Инвестиции в околната среда за по-добро качество на живот”, който се провежда в хотел “Хилтън” в София. Събитието се организира за втори път от сдружение Български икономически форум в сътрудничество с Министерството на околната среда и водите. Главните теми, които ще бъдат обсъдени са: финансирането на проекти в околната среда, околна среда и енергетика, инвестиции във водния сектор, инвестиции в проекти за управление на отпадъците, образование и изследвания в околната среда и водите, опазване и възстановяване на околната среда, добри корпоративни практики.
Ще бъдат представени успешни фирмени инвестиционни програми, както и източници и механизми за финансиране на проекти за опазване на околната среда. Основните дискусии ще се съсредоточат върху политиката за маркиране на екологичните характеристики на стоките с поставяне на етикети, предотвратяване и контрол на екологичното замърсяване, мерки при контрола върху чистотата на въздуха, водата и при управлението на отпадъците. Официални представители на Министерството на околната среда и водите ще разясняват мерките за хармонизиране на българското законодателство с това на Европейския съюз и секторните политики за устойчиво развитие. Нови теми за дискусии тази година са образованието и изследванията в областта на околната среда и водите.
Основният акцент на бизнес форума тази година ще бъде как може да се прави бизнес в България, който да е технологично ефективен, рентабилен и същевременно да не вреди на околната среда.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Имаме проекти в мини ВЕЦ-ове. Как да реализираме финансиране на тези проектиБ
Валидни за 16:10 14 Октомври 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7881
GBP 2.4796 2.4887 2.3365
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив